Ga naar de inhoud
Wat te doen?AcroPark Centa

Het Centa-dal biedt een ongerepte, wilde natuur en stemmingsvolle landschappen. Gemarkeerde, meerdere kilometers lange wegen leiden langs de Centa beek en nodigen uit tot wandelingen, mountainbiketochten en ritten te paard.


Het nog niet zo lang geleden aangelegde park strekt zich over enkele kilometers uit en is een geliefd doel voor iedereen die een dag de smog en de zomerse hitte willen ontvluchten.


Een nieuw, spannend avontuur biedt sinds kort ook het onlangs geopende klimpark Acropark Centa. Een acrobatisch parcours op luchtige hoogte, met absolute zekerheid, waar je één bent met de natuur en waar je op zoek kunt naar je eigen grenzen. Voor de zeer moedige is er een Tarzansprong (een sprong over 9 meter hangend aan een liaan). Spectaculaire 60 meter lange tokkelbanen, waarbij je 5 meter boven de Centa beek roetsjt. En nog veel meer avontuur! Na een video briefing (iedere 10 minuten, Nederlands ondertiteld) leg je een testparcours af, waarna je zelfstandig de diverse parcoursen kunt gaan afleggen.

Er zijn diverse parcoursen, elk met hun eigen kleur:

Groen : KID EXPLORER Zeer eenvoudig, voor kinderen groter dan 80 cm (en voor minder validen na vooraanmelding). Het is vereist dat de kinderen vanaf de grond worden begeleid door een volwassene. Maximale hoogte 1 m.

Blauw : JUNIOR ADVENTURE Eenvoudig, voor kinderen groter dan 110 cm en ouder dan 5 jaar. Het gehele parcours staat onder continu toezicht van tenminste één instructeur.

Blauw: JUNIOR ADVANCED Eenvoudig, voor kinderen groter dan 120 cm en ouder dan 6 jaar. Het gehele parcours staat onder continu toezicht van tenminste één instructeur.

Rood : EMOTION Opwindend, voor kinderen ouder dan 14 jaar en volwassenen. Kinderen van 10 tot 14 jaar worden toegestaan indien er toezicht is (niet noodzakelijk in het touwenparcours).


Rood : BIG ZIP Opwindend, voor kinderen ouder dan 14 jaar en volwassenen. Kinderen van 10 tot 14 jaar worden toegestaan indien er toezicht is (niet noodzakelijk in het touwenparcours).


Rood : ZIP CIRCLE Opwindend, voor kinderen ouder dan 14 jaar en volwassenen. Kinderen van 10 tot 14 jaar worden toegestaan indien er toezicht is (niet noodzakelijk in het touwenparcours).


Zwart : BRAVES ONLY Moeilijk, voor volwassenen. Toegankelijk voor kinderen van 16 tot 18 jaar na ontheffing door een volwassene. Vaardigheid, armkracht en vrij zijn van hoogtevrees is hier noodzakelijk.Het park is in de maanden juni, juli en augustus iedere dag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
In april, mei, september en oktober is het park in de weekenden en op feestdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op andere dagen slechts geopend na vooraanmelding.


Voor prijsinformatie, zie www.acropark.it
AcroPark Centa
Maso Wolfi
38040 Centa San Nicolo
Tel. +39 389 9622 966

Acropark Centa is gelegen langs de weg van Caldonazzo naar Centa. In Caldonazzo tref je al bewegwijzering aan richting Acropark Centa.

Op ca. 40 minuten vanaf Caldonazzo is ook Acropark Laghetto Roana gelegen:

Terug naar de inhoud