Ga naar de inhoud
Wat te zien? > Bergen en dalen

Val di Sella

Een beetje "paradijs" in bladgroen, een beetje "pinacotheek" en plein air, Sella betovert iedereen die er komt.

Steeds meer bezoekers horen tot de groep die in de natuur en met kunst emoties ervaren die stimuleren en prikkelen. Elke bezoeker van dit "gelukkige dal" wordt aangetrokken door de mix van elementen die slechts weinig plaatsen bieden: een harmonie van de ruimte, vormen, lichtval en kleuren. Zeldzaamheden vormen onvergetelijke momenten van plezier en rust.

Hier kan men genieten van een groene vallei, getemd door mensenhanden en versierd met oorspronkelijke romantische bouwwerken of van het frisse groen van de bossen en bijzondere planten en bomen. Hier kan men zich verstoppen achter moeilijk bereikbare boomstammen of genieten van de unieke flora en fauna. In de 19e eeuw roemde Francesco Ambrosi de biologische bijzonderheden van het dal, terwijl Vittoria de’ Aganoor zong over het alpenlandschap en haar bloemen "hin del cielo il riso"; Giovanni Segantini, een jonge schilder, doet hier inspiratie op voor volgende werken en Alcide De Gasperi, vader van Europa, vindt hier zijn geliefde toevluchtsoord.

Tegenwoordig vinden de bezoekers langs het pad de tentoonstelling "Arte Sella", gemaakt door bijzondere handen met produkten uit de plantenwereld en mineralen. Een extra reden die deze vallei bijzonder maakt. Men kan oprecht zeggen: ..."hic manebimus optime!"

Winter
De natuur moet worden beleefd zonder deze te beschadigen, mooie herinneringen, beelden en lichte voetafdrukken achterlatend.... Dit is de juiste wijze om van de natuur te genieten in de stilte van het winterse Val di Sella. Met de sneeuwschoenen of op de 10km lange langlaufloipes. Elke winter wordt er de beroemde Ciaspol-A.N.A. georganiseerd, een spectaculaire wedstrijd met sneeuwschoenen.

Hoe kom ik in Borgo Valsugana en Val di Sella
Borgo Valsugana is te bereiken via de provinciale weg SS47 in Valsugana of met de trein Trento - Venezia. Ligt op ca. 35km van Trento en 100km van Padova. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn "Catullo" van Verona en "Marco Polo" van Venetië.
Val di Sella ligt op ca. 7km van Borgo Valsugana op ca. 900m. Alle zon- en feestdagen van juni tot september is er een gratis shuttlebus die de volgende punten verbindt: Restaurant "Al Legno" en parkeerplaats Carlon. Tijdens de eerst en laatste rit stopt de bus tevens bij het station van Valsugana Oost.


Terug naar de inhoud