Ga naar de inhoud
Wat te zien? > Bergen en dalen

Marcesina Plateau en Grigno

De hoogvlakte Marcesina is een groot uitgestrekt gebied van weilanden, omringd door dennenbossen en veel bergboerderijen, vlakbij de grens met de regio Veneto.

In dit gebied, ook wel het Finland van Italië genoemd, liggen  morenes gevormd in de laatste ijstijd.

De hoogvlakte is de ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen, mountainbiken en paardrijden: vanaf de berghut Barricade lopen verschillende onverharde wegen naar Gallio, Asiago, hoogvlakte van Folgaria, naar Vezzena en Monte Ortigara en lopen door prachtige en ongerepte landschappen.

Tijdens de winter worden de paden van de hoogvlakte omgezet in 200 km pistes voor het langlaufen en het sneeuwschoenwandelen. Tijdens het winterseizoen is de berghut Barricata alleen te voet bereikbaar.

De makkelijkste pistes van de hoogvlakte van Marcesina zijn geschikt voor beginners, terwijl de paden die op 2000 meter bij bergboerderijen Malga Fossetta, Moline en Ortigara  uitkomen, geschikt zijn voor de meer ervaren langlaufers of met een sneeuwscooter.

Hoe kunt u Grigno en de hoogvlakte Marcesina  bereiken:
Grigno is toegankelijk via de SS. 47 Valsugana of met trein Trento-Venetië. Het ligt op ongeveer 50 km van Trento en 80 km van Padova. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn  "Catullo" bij Verona en "Marco Polo" bij Venezia.
De hoogvlakte Marcesina bereikt men via Selva di Grigno met een vergunning die afgegeven wordt door de gemeente, of door Enego (VI) of door de Valmaron.


Terug naar de inhoud