Ga naar de inhoud
Wat te zien? > Bergen en dalen

Altopiano di Vezzena

Tegenover Levico, zacht glooiend naar de hoogvlakte van Sette Comuni en boven Valsugana ligt de eindeloze hoogvlakte van Vezzena, de grootste van Trentino. Een groene uitgestrektheid van weiden en grasland, omgeven door dichte bossen en bezaaid met kenmerkende bergboerderijen en haar stallen voor het vee en gebruikt voor de zuivelindustrie.
En hier is de heerlijke "Vezzena" kaas ontstaan, een van de oudste en meest gewilde kaas soorten van Trentino. Vezzena kaas staat al sinds de Habsburgse tijd bekend om haar karakteristieke smaak aangezien deze kaas ook al bij keizer Franz Joseph op tafel stond.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het hele gebied, waartoe ook Folgaria, Lavarone en Luserna behoren, geconfronteerd met vele gevechten waar de talrijke Oostenrijkse forten getuigen van zijn. Deze forten maakten deel uit van een defensieve lijn van vestingwerken gebouwd door het Oostenrijks Hongaarse rijk.

Dus, bezaaid met hutten en forten, is de hoogvlakte in de zomer het gebied van wandelaars en 's winters een waar paradijs voor langlaufers met tientallen kilometers aan paden door een natuurlijke omgeving van zeldzame schoonheid. Het is ook een ideale plek voor wandelingen en uitstapjes met sneeuwschoenen. De uitgestrektheid en de schoonheid van deze plaatsen hebben ook de liefhebbers  van de hondenslee sport veroverd, zij hebben hier een speciaal route.

Hoe bereikt u de hoogvlakte van Vezzena:
De hoogvlakte van Vezzena  is bereikbaar vanaf de smalle weg die van Caldonazzo naar Monterovere loopt of vanaf Calceranica al Lago, naar Vattaro verder via de hoofdweg 349 , richting van Lavarone - Vezzena.Terug naar de inhoud