Ga naar de inhoud
Slapen en eten

Vacanze in Baita

Hoofdkantoor bij VVV Valsugana
Parco delle Terme 3
38056 Levico Terme

Homepage: www.vacanzeinbaita.com

E-mail: info@vacanzeinbaita.com


Een vakantie in een berghut is een unieke en onvergetelijke ervaring.

Vacanze in Baita is een vereniging van berghuttenbezitters die ze verhuren aan toeristen tijdens toeristische seizoenen.
Er zijn in totaal 87 berghutten aangesloten bij de vereniging, met 482 slaapplaatsen, waarvan meer dan 58 het hele jaar geopend zijn. Het gemiddelde is 5 bedden per hut. De gelegenheden kunnen gemiddeld 120 dagen per jaar worden gebruikt, wat een stroom toeristen trekt van ongeveer 34.200 jaarlijkse bezoekers.


Ze bevinden zich in de toeristische gebieden van Valsugana e Tesino en val dei Mocheni, hoogvlakte van de Vigolana en Pinè, in Val di Sole en Non en Primiero Vanoi, nu uit te breiden naar andere gebieden van Trentino. Het is een product voortgebracht door de vereniging, en de hierdoor ontstane specificatie van kwaliteit, wordt erkend door de autonome provincie Trento.

Ondergedompeld in de weilanden en bossen van Trentino, zijn de berghutten of boerderijen met hun gebouwen van hout en metselwerk een teken van tijd en geschiedenis van de Alpine-architectuur. Gerestaureerd en verfraaid met het nodige comfort, waar de menselijke hand het gebouw heeft aangeraakt, zonder de betoverende plaatsen in het koninkrijk van de wilde dieren en ongerepte natuur  aan te tasten, waardoor de hutten bewoonbaar zijn voor seizoensgebruik of met verwarming voor jaarlijks gebruik.


Met het oog op het milieuvriendelijk herstel van de oude berghut of boerderij, maken sommigen gebruik van elektriciteit en warm water dat onafhankelijk van elkaar wordt geproduceerd door zonnepanelen, in een gevoelig samenspel tussen mens en milieu.


De toegankelijkheid naar de berghutten wordt verzekerd door goede verbindingswegen.
Wonen in een hut is echt een unieke ervaring voor iedereen, gezinnen of vriendengroepen!
Bezoek www.vacanzeinbaita.com en boek jouw berghut!


CONTACTEN voor verblijfs aanvraag: info@vacanzeinbaita.com

Terug naar de inhoud